Lifestyle: Food

DIE POS SE ONTVANGSDAME, KOTIE WAGNER,
IS BEKEND VIR HAAR HEERLIKE GEBAK.
Sy het hierdie vrugterepieresep met ons gedeel.

BESTANDDELE:

  • 1 pak­kie ten­nis­be­skui­tjies
  • 250 ml vrug­te­koek­meng­sel
  • 15 ker­sies in kwar­te ge­sny
  • 100 ml stuk­kies gem­mer
  • 125 g mar­ga­rien
  • 125 ml sui­ker
  • 1 ei­er
  • 2 ml va­niel­je­geur­sel

METODE:

  1. Pak die helfte van die koekies in ’n tertbak (reghoekig).
  2. Smelt bot­ter en sui­ker oor lae hit­te en voeg vrug­te by.
  3. Kook sta­dig vir on­ge­veer 10 mi­nu­te.
  4. Roer ge­klit­ste ei­er vin­nig by so­dat dit nie skif nie.
  5. Ver­wy­der van hit­te.
  6. Roer oorblywende ge­breek­te koe­kies in.
  7. Skep in tertbak en druk ge­lyk.
  8. So­dra af­ge­koel bê­re in die ys­kas.
  9. Sny in re­pies of blok­kies.

Wenk...

Die vrug­te­koek­meng­sel is ge­neig om droog te raak. Berg dit in ‘n Consol-fles en gooi bran­de­wyn of whis­ky oor. Ge­bruik die vrug­te wat so “be­so­pe” is en laat die va­niel­je weg. Dit is lek­ker­der as die ge­wo­ne vrug­te. Die vrug­te en ker­sies kan ook aan­ge­vul word met ver­sui­ker­de vrug­te of meer vrug­te. Dit maak dit nog lek­ker­der. Die vrug­te wat so in die bran­de­wyn ge­berg is, is ook lek­ker in ‘n ap­pel­tert.

Back to top button