Editor's choiceLocal NewsNews

Body found at city pool

When Sakkie Freidberg went for his usual walk last Thursday, it never occurred to anyone that it would be the last walk he took.

POLOKWANE – When Sakkie Freidberg went for his usual walk last Thursday, it never occurred to anyone that it would be the last walk he took.

Freidberg (86), a resident of Ons Tuiste Old Age Home, was reported missing after he failed to return home following his walk.

Strauss Soer, a private investigator, assisted the police, family and friends in a search for Freidburg. Henk Joubert, a pastor from a local church, also assisted in the search. Joubert was the one to find Freidberg’s lifeless body on Friday, which was hidden on a slope between some rocks and bushes at the city’s public swimming pool. His wedding ring and cellphone were missing.

According to Mary Cassiday, speaking on behalf of the old age home, Freidberg usually took a walk to the public swimming pool where he would sit and eat before walking back to the home.

Freidberg is survived by a son, Mario Freidberg from Krugersdorp, his daughter Madelyn Scheepers, six grandchildren and a great-grandchild.

A funeral service will be held at the Dutch Reformed Church in Webster Street on Friday at 11:00. Speaking on behalf of the family, Scheepers thanked everyone who participated in the search. She also expressed her gratitude for all the votes of sympathy received.

Polokwane police spokesperson, WO Lesiba Ramoshaba, said that the police had opened an inquest, and were investigating Freidberg’s death. He said the cause of death had not yet been determined.

According to Soer it is suspected that Freidberg was murdered for his wedding ring and cellphone. Ramoshaba could not confirm or deny this.

Related Articles

2 Comments

  1. Dit is lankal nie meer veilig vir witmense van enige ouderdom om daarheen te gaan nie. Sterkte aan die familie.

  2. Ek dink dis skandalig en onaanvaarbaar hoe die stad en sy gesag maar ewe gedwee net maak asof hulle “alles is hulle vermoe doen om misdaad de bekamp” TWAK!!!!! Wit of swart, enige kleur word slagoffers van moord en roof en pleks daarvan om meer van die polisiering te implementeer in ons stad word die publiek eerder keer op keer gewaarsku, “moenie alleen stap nie” , ” moenie alleen draf nie,” “Moenie met musiek aan stap of draf nie”,hou julle deure en hekke gesluit! Liewe genade, waar gaan dit end kry as die onskuldige publiek alewig uit moet kyk vir onsself en die moordende,rowende satans fisies met moord,roof en verkragtig weg kom???

    ‘N lewe is net een in sy soort en ek dink en voel dat die staat hopeloos bankrot sal wees as elke indiwidu wat tena gekom word oor die regtelsel wat ons vaal,die staat moet dagvaar vir skade vergoeding!

    Ek persoonlik dink ook dat dit tyd is dat al ons hooggeagde staatsamptenare moet begin belas word, vir elke lewe wat deur geweld geneem word in hierdie land,sodat dat fondse is om spesiale voorsiening te maak aan elkeen se familie wat agterbly deur geweld,wat NIE ons eie keuse of Wil is nie,maar wat toegelaat is deur die Goewernment wat die kwaaddoeners tegemoed gekom het met “REGTE”. Ons wat deur misdaad geraak word se “regte” voel gekortwiek in vergelyking met die van kriminele.

    Die is ‘n openlike opinie van iemand wat net genoeg gehad het van al hierdie hartseer teiding!!!

Back to top button