Lifestyle

Die beste gebruik van herfsblare in jou tuin

Baie mense beskou herfsblare wat val as ’n las wat by hul onderhoudstakies gevoeg word, maar eintlik is daar vele voordele tot die goud en rooi.

 

Die helder skakerings van oranje, rooi, geel en bruin blare gedurende die herfs is werklik iets pragtigs om te sien. Die blare vertoon ’n mooi versameling van kleure.

As deel van die natuurlike siklus van die natuur sal die bome hul blare afwerp tot dit uiteindelik op die grond val. Baie mense beskou hierdie blare wat geval het as ’n las wat by hul onderhoudstakies gevoeg word. Hierdie blare kan egter verbasend bruikbaar in die tuin wees deurdat dit jou van ’n goeie uitkoms verseker en groei bied vir die lenteseisoen.

1. Gebruik die blare as kompos.

Herfsblare is inderdaad ’n goeie bron vir kompos deurdat dit noodsaaklike hoë koolstofmateriaal bied. Om kompos suksesvol te skep, plaas eenvoudig die blare laag-vir-laag saam met groen materiaal, soos vrugte- en groentestukkies asook gesnyde gras. Laat toe dat die kompos gedurende die winter staan. Gee dit lug deur dit nou en dan te draai. Hierdie proses sal help om voedingstofryke kompos vir jou tuin te skep. Versamel die blare op die maklike manier deur die GARDENA-blaar-en-grasversamelaar te gebruik – jy hoef nie te buk nie en jou hande raak nie vuil nie! Druk eenvoudig die blaarversamelaar oor die grasperk se oppervlak wat maak dat die rollers die blare in die groot versamelingsak kan vasvang.

2. Gebruik die blare as organiese grondbedekking

Om herfsblare te versnipper voordat jy dit as grondbedekking te gebruik, is inderdaad ’n goeie manier om te voorkom dat dit orals rondgewaai word. Plaas ’n diep laag versnipperde blare op blombeddings om vog te behou, onkruid in toom te hou en die temperatuur van die grond te reguleer. Soos die versnipperde blare afbreek, laat hulle voedingstowwe in die grond vry wat goed vir jou plante is. Oorweeg dit om vir hierdie taak die GARDENA Power for All PowerJet-blaser te gebruik. Dit sal die optel van blare vergemaklik en dit sonder moeite maak. Die battery-aangedrewe en koordlose werktuig is verder gerieflik deurdat dit vrylik rondom die tuin rond kan beweeg sonder die gemors van kragkabels.

3. Gebruik die blare om ’n blaarvorm te maak

Blaarvorm of blaarkompos is inderdaad ’n fantastiese hulpbron om jou grond se gesondheid, tekstuur en deeltjies te verbeter. Om blaarvorm te skep, versamel die blare wat afgewerp is en plaas dit in ’n bêreplek wat goeie lug kry, vir tot ’n jaar. Wenk: Oorweeg dit om die blare te versnipper sodat dit vinniger sal afbreek. Onthou om die hoop ’n paar maal oor die loop van die jaar te draai sodat dit goed sal afbreek. Hierdie proses sal meebring dat jy voedingstofryke blaarkompos sal kry wat baie goed vir jou grond sal wees. As jy wil hark, bied GARDENA ’n reeks blaarharke van hul Combisystem-reeks wat maklik geruil kan word wanneer jy die universele handvatsel gebruik. Dis maklik vir verskillende toepassings en om te bêre.

4. Sny die blare oor die grasperk

Om die blare oor die grasperk te sny pleks daarvan om dit op te hark is voordelig vir die grond. Die versnipperde blare en gesnyde gras bied ’n goeie balans van koolstof en stikstof wat noodsaaklike voedingstowwe aan die grond bied. As jy toelaat dat hulle oor die wintertyd afbreek, sal dit die grond verryk en wanneer die lente kom, sal die voedingstowwe oorgedra wees, wat jou grasperk gesond sal laat groei.

Herfsblare kan inderdaad ’n waardevolle hulpbron vir tuiniers wees: Dit bied ’n veilige en heeltemal natuurlike manier om jou tuin vir die opkomende lenteseisoen gereed te maak. Dis maklik om mee te werk, omgewingsvriendelik en beste van alles, gratis! As jy toelaat dat die herfsblare wondere in jou tuin verrig, sal dit vir jou plante én grasperk goed wees. Dit is ’n volhoubare en bekostigbare manier om jou tuin se gesondheid te verbeter.

Dit kan moeilik wees om sonder die regte gereedskap te hark, blaas, op te tel en blare te bêre. GARDENA se reeks herfsgereedskap maak dit vir jou moontlik om hierdie takies met gemak uit te voer.

Die beweeglike karretjie is veral so ontwerp om blare of tuinrommel van tot 70 kg te dra.

  1. Knip en snoei plante en heinings.
  2. Plante bolle wat in die lente blom.
  3. Hark blare op en skep komposhope of grondbedekking.
  4. Verdeel meerjariges.
  5. Bemes en behandel jou grasperk.
  6. Plant nuwe bome en struike.
  7. Behandel, voed en beskerm die sitrusbome.
  8. Herstel jou waterbeheer om die hoeveelheid besproeiing wat nodig is te verminder.
  9. Verwyder onkruid.

Vir meer inligting oor GARDENA se reeks en algemene tuinwenke, besoek www.gardena.com.

Lees ook: Maak tuin met min geld en min moeite

Die artikel Die beste gebruik van herfsblare in jou tuin het eerste in Rooi Rose verskyn.

Related Articles

Back to top button