Local news
Vir jou Valentyn – Aarbei Skilferkorsdeegharte
Bederf bietjie jou geliefde hierdie Valentynsdag.

Bederf bietjie jou geliefde hierdie Valentynsdag. Hierdie heerlike gebak is gevul met soet aarbeie en is perfek vir ‘n spesiale geleentheid of ‘n soet bederf enige dag.
Bestanddele:
Vir die Gebak:
- 1 vel skilferkorsdeeg, ontdooi
- ¼ koppie aarbeikonfyt of konfyt
- ¼ koppie vars aarbeie, fyngekap
- 1 eier, geklits (vir eierwas)
- 1 eetlepel gegranuleerde suiker (opsioneel, vir besprinkeling)
Vir die glans:
- ½ koppie gepoeierde suiker, gesif
- 1-2 eetlepels melk of swaar room
- ½ teelepel vanielje-aftreksel
Opsionele Garnering:
- Poeiersuiker vir afstof
- Vars aarbeie, in skywe gesny
Metode:
- Voorverhit oond: Voorverhit jou oond tot 200°. Voer ‘n bakplaat uit met perkamentpapier of ‘n silikoonbakmat.
- Berei die Skilferkorsdeeg: Vou die skilferkorsdeegvel oop op ‘n oppervlak wat liggies met meel bestrooi is. Gebruik ‘n hartvormige koekiedrukker om ‘n ewe aantal hartvorms uit te sny. Jy behoort ongeveer 8-10 harte te kry, afhangend van die grootte van jou snyer.
- Maak die harte bymekaar: Plaas die helfte van die harte op die voorbereide bakplaat. Smeer 1 teelepel aarbeikonfyt op die middel van elke hartjie, en laat ‘n klein rand om die rande. Voeg ‘n paar fyngekapte aarbeistukke bo-op die konfyt.
- Smeer die rande van elke hartjie met die geklitste eier. Plaas nog ‘n skilferkorsdeeghart bo-op, druk liggies om die rande om te seël. Gebruik ‘n vurk om die rande te krimp.
- Eierwas en sprinkel: Borsel die bokant van die saamgestelde harte met die geklitste eier. As jy wil, strooi korrelsuiker oor vir ‘n goue, effens krakerige bokant.
- Bak: Bak vir 12-15 minute, of tot die skilferkorsdeeg goudbruin en gepof is. Haal uit die oond en laat effens afkoel.
- Berei die glans: In ‘n klein bak, klits die gepoeierde suiker, melk en vanielje-aftreksel saam tot glad. Pas die melk aan om jou verlangde konsekwentheid te bereik.
- Versier en bedien: Drup die glans oor die effens afgekoelde skilferkorsdeegharte. Bestuif met gepoeierde suiker of garneer met vars aarbeiskywe indien verkies. Bedien warm of by kamertemperatuur.
At Caxton, we employ humans to generate daily fresh news, not AI intervention. Happy reading!
Stay in the know. Download the Caxton Local News Network App here.