News

Video: Jong rugbyspeler geskors oor skouerloop op dominee

Die Mpumalanga Rugbyunie beskou 'n voorval wat op Saterdag, 20 Mei 2017 plaasgevind het waartydens 'n minderjarige rugbyspeler 'n skeidsregter met sy skouer geloop het, in 'n baie ernstige lig.

Die minderjarige speler het Maandag voor ‘n dissiplinêre komitee verskyn na aanleiding van die voorval wat tydens die wedstryd tussen HTS Middelburg en Hoërskool Nelspruit in Middelburg plaasgevind het.

Hy het die dominee en skeidsregter Ricus van der Hoven met die skouer geloop terwyl hy weggekyk het.

Die speler is aangekla ingevolge wetgewing 10.4 (m) & (s), omdat hy die skeidsregter met die skouer gestamp het met die bedoeling om liggaamlike skade te berokken. Hy het skuldig gepleit en skriftelik om verskoning gevra vir sy optrede.

Hy is skuldig bevind op die aanklag teen hom en na aanleiding van sommige versagtende faktore wat namens hom aangebied is, is hy verbied om vir 12 weke deel te neem aan enige rugbywedstryd. Hy sal eers weer op 11 Augustus 2017 rugby speel.

Roelof Kotze van die Mpumalanga Rugbyunie het gesê as ‘n vakbond glo hul daar is geen plek vir hierdie tipe gedrag in rugby in Mpumalanga nie.

“Skole se jeugdissipline word normaalweg aan die Mpumalanga Hoërskole-vereniging oorgelaat, maar waar ons wedstrydbeamptes betrokke is, soos in hierdie geval, sal ons intree en die spelers dissiplineer. Voorvalle soos hierdie weerspieël swak op rugby en Wêreld Rugby se gegewe kernwaardes van integriteit, passie, solidariteit, dissipline en respek,” het Kotze gesê.

Mnr. Pieter Burger, uitvoerende hoof van Mpumalanga Rugby, het gesê dat voorbeelde wat deur volwassenes op klubvlak en professionele vlak gestel word, sulke onaanvaarbare gedrag in die geliefde sport kan aanmoedig.

“Die Mpumalanga Rugbyunie beskou hierdie oortredings as baie ernstig, en ons sal nie ledig wees terwyl individue die beeld van ons geliefde spel skade berokken nie,” het Burger gesê.

Tobie van den Berg

Editor at Middelburg Observer
 
Back to top button